11è Racó dels Artesans a Mas de Barberans

Data i hora

Dissabte, 3 Agost, 2013 - 11:00 - Diumenge, 4 Agost, 2013 - 21:30

Lloc

Carrers del municipi

Població

Mas de Barberans

Descripció de l'activitat

11è Racó dels Artesans, la Fira de les Fibres Vegetals a Mas de Barberans
Dies: 3 i 4 d'agost
 
Hi trobareu artesans i artesanes que treballen fibres vegetals diverses de diferents llocs d’Europa, demostracions artesanals, tallers de fibres per a infants i adults, visites guiades al Museu de la Pauma, exposicions i activitats musicals i gastronòmiques a l’aire lliure.

Hi seran presents 60 paradistes procedents d'Escòcia, de l'Illa de Wight, de Dinamarca, de Manacor, de Maó, de Barcelona, de Mollet, de Torroella de Montgrí, de Cadis, de Castelldefels, de Folgueroles, de Palamós, d'Alcarràs… i també de les Terres de l'Ebre.

A cada parada s’hi podrà veure una demostració dels treballs i tècniques emprats per cadascun dels artesans i els diferents tipus de fibres que fan servir en la realització de les seues peces com ara:  jonc, canya, espart, pauma, càrritx, olivera, cànem, vímet, bova, lli, esbarzer...

Durant els dos dies de fira, amb el lema aprendre xalant, hi ha programats tallers i visites guiades gratuïtes amb la sostenibilitat com a emblema, com el Jardí Teixit, una casa construïda amb palla i fang, al Racó de les Fibres Vegetals.

Un altre atractiu del Racó dels Artesans és el Certamen Internacional de les Fibres vegetals, on tots els artesans poden presentar les seues peces tant en la modalitat de tècnica com de disseny. Algunes de les peces guanyadores d’edicions anteriors es poden veure al Museu de la Pauma de Mas de Barberans.

Des del 29 de juliol fins al 2 d’agost, tindrà lloc la construcció d’una estructura efímera feta amb fibres vegetals. Enguany, el projecte, de caràcter internacional, portarà per títol Jardí Teixit. Té com a font d'inspiració el mar d'oliveres masover. L'estructura s'anirà creant com un trencaclosques de fibres, es treballarà amb equips utilitzant diferents tècniques de cistelleria. L’objectiu és treballar les plantes i materials locals per tal de fer estructures i aprofitar-ne les qualitats de la millor manera: flexibilitat, resistència, aspecte, etc. així com descobrir noves possibilitats per aquestes fibres tan abundants en l'entorn més proper. El projecte el porten a terme un equip de cistellers i cistelleres de renom: Carles Alcoy, Joan Farré, Tim Johnson, Jan Johansen, Mònica Guilera, Jette Mellgren, Josep Mercader. La majoria d'ells participen en projectes similars en diferents llocs d'Europa.

Consulteu el programa complet aquí

Més informació
www.cdrmuseudelapauma.cat

GPS: Latitud

40.734138

GPS: Longitud

0.373191

Localització

Javascript is required to view this map.