La Jueva de Tortosa


Espectacle d’interpretació i cant al call jueu de Tortosa

La Jueva de Tortosa

Preu per persona

14 €

Descripció

Visita teatralitzada per conèixer i experimentar com era la vida quotidiana de la comunitat jueva de Tortosa i descobrir l'entramat de carrers i carrerons que conformen l'antic call jueu de la ciutat mentre ressonen melodies sefardites.

Punt de trobada: plaça de la Immaculada
Preu: 14 € (adults). De 12 a 18 anys, 5 €. Menors de 12 anys, gratuït.
Idiomes: català, castellà, francès i anglès

La representació comença a la plaça de la Immaculada (al barri de Remolins), quan Blanca, una jueva que va viure a finals del segle XV, fa la seua aparició. Amb ella emprendreu un viatge en el temps d'uns 55 minuts que us recrearà l'antiga aljama i us portarà pels carrers del call fins arribar a la plaça Ben Saruq i al Portal dels Jueus mentre us regala anècdotes i sensacions evocadores d'un passat no tan llunyà.

La Jueva de Tortosa evoca la seua infantesa mentre busca la casa natal, el forn de pa o qualsevol altre referent que li recorde el call tal com el va viure. Entretant repassa alguns dels fets més importants de la història mil·lenària dels jueus a Tortosa, com ara la fundació dels calls nou i vell, la conquesta de la ciutat per Ramon Berenguer IV (1148) o la Disputa de Tortosa (1413).

Un paisatge de castells, muntanyes i riu que es fusionen en un espectacle únic que des de finals d’abril fins a finals d’agost fins i tot podeu gaudir al vespre.

Visites primer dissabte de mes, a les 20.00 h

Recollida de tiquets
A la plaça de la Immaculada un quart d'hora abans de la representació.

*Abans de fer la reserva en línia, consulteu el calendari de visites i representacions. A l'apartat d'observacions, indiqueu si sou adults o si hi porteu menors de 12 anys.

Informació sobre visites per a grups: 698 080 050

Menús sefardites
I si voleu tastar la cuina jueva tortosina, us recomanem:

Preu total per

persona

14

Localització

Javascript is required to view this map.