Dia Cuina a Tortosa

Data i hora

Dissabte, 14 Març, 2015 - 13:00 - 20:00

Lloc

Pavelló firal de Tortosa

Població

Tortosa

Descripció de l'activitat

Primera festa de la revista Cuina a Tortosa
Jornada plena d’activitats gastronòmiques per a tota la família: tastos, cuina en directe (show cookings), passejades, concursos… en el marc del Festast, la fira alimentària de les Terres de l'Ebre.
   •  Tots els actes són gratuïts i no cal inscripció.

Programa
Dissabte 14 de març
13.00 h. Cuina sefardita. Joan Forcadell, professor de l’escola Via Magna, farà una demostració d’aquesta gastronomia tan vinculada històricament a Tortosa.
16.30 h. L'oli als fogons. Carles Tejedor, director gastronòmic d’El Nacional (complex de restauració que es va inaugurar a finals del 2014 a Barcelona), serà l’encarregat de mostrar les maneres tradicionals i més innovadores de fer servir l’oli als fogons.
17.15 h. País de bacallà. La importància del bacallà (abadejo) a la cuina tortosina, i a la gastronomia catalana en general, és indiscutible. Per això, hi ha reservat un espai perquè el cuiner David Caballero i la bacallaneria Sorolla de Tortosa expliquen els secrets d’aquest peix.
18.00 h. Bloguers als fogons. Miquel Àngel Roque, un bloguer cuiner i fotògraf que destaca per la qualitat de les seues receptes i la plasmació fotogràfica que en fa, revelarà els secrets i les curiositats de la faena dels bloguers gastronòmics.
18.45 h. L'hora dolça: Aprendreu a fer postres innovadores amb productes ebrencs, per tornar a casa carregats d’idees tan llamineres com sanes, sota el guiatge de pastissers professionals.
19.30 h. Menja't la revista! Tot el que sempre heu volgut saber de la revista Cuina i mai no us havíeu atrevit a preguntar: com es fa i com arriba cada número a les cases dels lectors, a més dels secrets dels fotògrafs i la resta de professionals que hi treballen.

I el diumenge 15 de març el Festast continua amb un programa ple d’activitats gastronòmiques, entre les quals destaca el lliurament dels V Premis Llorenç Torrado, en homenatge a la figura d’aquest gastrònom estretament lligat al territori ebrenc. Hi ha quatre categories: Cuiners i restauradors, Productors i comerciants, Divulgadors i Terres de l’Ebre.

Més informació
www.cuina.cat

GPS: Latitud

40.820242

GPS: Longitud

0.522741

Localització

Javascript is required to view this map.