Exposició 'Plecs', de J. C. Prats, a Amposta

Data i hora

Divendres, 16 Gener, 2015 - 20:00 - Divendres, 13 Febrer, 2015 - 20:00

Lloc

Biblioteca Sebastià Juan Arbó

Població

Amposta

Descripció de l'activitat

Exposició Plecs, de J. C. Prats, a Amposta
Lloc: Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó
Dates: del 16 de gener al 13 de febrer
Inauguració: 16 de gener, a les 20.00 h

Col·lecció de fotografies de gran format del fotògraf i dissenyador gràfic Joan Carles Prats. Un treball allunyat de clixés estètics i marcat per la conceptualitat, un univers particular d'objectes vulgars convertits en pura monstruositat per obra i gràcia de l'objectiu de la càmera.

Plecs proposa un univers fet de cel·lulosa que perd el seu sentit original per a convertir-se en quelcom intangible i desnaturalitzat. Aquests plecs recargolats del paper, torturat fins que la fibra es trenca, fan que l'horror que desperta en l'artista el llenç blanc es diluïsca, desaparega engolit per formes que sorgeixen, gairebé sempre, de manera casual.

Així, aquests ready-made més o menys regurgitats per un caos aparent es converteixen en objectes de desig per a l'objectiu de la càmera fotogràfica, la qual els analitza, els disseca i els mostra amb una nova dimensió que lluita per fugir del patró figuratiu, al qual l'artista, irremissiblement, els retorna.

Quina és, doncs, la peça d'art? Aquest retall de paper arrugat, rebregat, mullat i posat a assecar, portat al límit de la seua resistència, o la foto fixa que se'n fa i que immortalitza una mil·lèsima de segon de tensió que acabarà, inexorablement, relaxant-se? Plecs planteja aquesta pregunta, tot desdibuixant els límits de l'objecte artístic, liquant-los en un joc en el qual allò que és efímer pot deixar de ser-ho.

Més informació
aegrimonia.es

GPS: Latitud

40.714561

GPS: Longitud

0.579909

Localització

Javascript is required to view this map.