Rodalies, rutes per espais de la Batalla de l'Ebre

Data i hora

Diumenge, 22 Març, 2015 - 11:00 - Diumenge, 8 Novembre, 2015 - 13:00

Lloc

Batea, la Fatarella, el Pinell de Brai i Vilalba dels Arcs

Població

Terres de l'Ebre

Descripció de l'activitat

Rodalies, coneix l’entorn dels centres d’interpretació de la Batalla de l'Ebre
Quatre rutes per donar a conèixer els edificis i indrets que van jugar algun paper durant la Batalla de l’Ebre i la Guerra Civil als municipis de Batea, la Fatarella, el Pinell de Brai i Vilalba dels Arcs. Visita als centres d'interpretació d'aquests municipis i tast de dolços tradicionals del territori maridats amb Merian Dolç (Cellers Tarroné), guanyador de la categoria de vins de licor de la darrera edició del Concurs de Vins de la DO Terra Alta.

Visites guiades: diumenges del 22 de març al 8 de novembre (12 sessions)
Horari: d'11 h a 13 h
Preu: 6 € (menors de 12 anys, gratuït)
Punt de trobada: centre d'interpretació de cada municipi
No cal reserva prèvia

Les 4 rutes del programa Rodalies
1. Lo setge - Vilalba dels Arcs:
Dies
: 22 de març, 14 de juny i 6 de setembre
Recorregut per edificis i indrets emprats per les tropes franquistes durant els quinze dies en què la població va ser assetjada per les forces republicanes durant la Batalla de l’Ebre, visita al Centre d'Interpretació Soldats a les Trinxeres i tast de dolços tradicionals del territori maridats amb Merian Dolç (Cellers Tarroné).

2. Los efectes de la Batalla - el Pinell de Brai
Dies: 12 d'abril, 5 de juliol i 27 de setembre
Hi veureu els efectes dels bombardejos franquistes, que van destruir bona part de la població, i també el llegat de la Dirección General de Regiones Devastadas al municipi. Visita al Centre d'Interpretació Les Veus del Front i tast de dolços tradicionals maridats amb Merian Dolç.

3. Un poble ocupat - la Fatarella
Dies: 3 de maig, 26 de juliol i 18 d'octubre
Recorregut pels edificis que van ser confiscats per ambdós exèrcits entre l’abril i el novembre de 1938 per instal·lar-hi serveis militars o allotjar tropes i comandaments. Visita al Centre d'Interpretació Internacionals a l'Ebre i tast de dolços tradicionals maridats amb Merian Dolç.

4. La xarxa sanitària - Batea
Dies: 24 de maig, 16 d'agost i 8 de novembre
Recorregut pels diferents edificis que van ser emprats com a hospitals, sales d'operacions o centres de classificació dels serveis sanitaris del Cos d’Exèrcit Marroquí durant la Batalla de l’Ebre. Visita al Centre d'Interpretació Hospitals de Sang i tast de dolços tradicionals maridats amb Merian Dolç.

Més informació
www.batallaebre.org

GPS: Latitud

41.095184

GPS: Longitud

0.309605

Localització

Javascript is required to view this map.