Alcanar celebrarà les I Jornades de la Dieta Mediterrània

0
Serà els dies 25 i 26 de maig, organitzades per la Mediterranean International Welless University, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcanar, e-S Health, i l’Hotel Carles III, i amb el suport del Centre de Recerca en Seguretat i Control Alimentari (CRESCA)

I Jornades de la Dieta Mediterrània a Alcanar

Aquest cap de setmana que ve tindran lloc a Alcanar les 1es Jornades de la Dieta Mediterrània, organitzades per la Mediterranean International Welless University, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcanar, e-S Health, i l’Hotel Carles III, i amb el suport del Centre de Recerca en Seguretat i Control Alimentari (CRESCA) adscrit a la Universitat Politècnica de Catalunya. Unes jornades que permetran promocionar productes característics del territori, com ara els cítrics, l’oli o els llagostins, que formen part de la dieta mediterrània.

I és que Alcanar es convertirà en protagonista d’una universitat dedicada a l’estudi dels avantatges de la dieta mediterrània. Per això han creat el primer curs de titulats en dieta mediterrània, que es presentarà els dies 25 i 26 de maig, amb la presència de part del professorat i l’assistència i participació de doctors, investigadors i nutricionistes de gran prestigi, que hi pronunciaran diverses conferències. El programa complet d’aquest esdeveniment es pot consultar a la web www.mediterraneanuniversity.com, a través de la qual pot formalitzar-se la reserva d’assistència.

En la roda de premsa celebrada a l’Ajuntament d’Alcanar, el divendres 17 de maig passat, per presentar les jornades, el director de la Mediterranean International Wellness University, Xavier Resa, va presentar aquesta entitat, ressaltant que el seu objectiu és crear un centre d’estudis basat en els beneficis terapèutics de la dieta mediterrània. Resa va explicar que “aquestes jornades naixen d’una iniciativa emprenedora basada en un producte que tenim al nostre abast, la dieta mediterrània, un gran producte d’aquest país que cada cop té més ressò i acceptació en l'àmbit nacional i internacional.” Per la seua banda, Abel Martínez, delegat de l’entitat a les Terres de l’Ebre, hi afegia que “aquest projecte vol posicionar el municipi d’Alcanar com una escola referent, a escala internacional, de la dieta mediterrània.”

Aquesta iniciativa va sorgir a partir de la secció del CRESCA de l’UPC, i compta amb el suport de l’empresa e-S Health, la qual cosa atorga “evidència científica a la formació i a la difusió dels beneficis terapèutics que té la dieta mediterrània“, segons explicava Resa.

El Centre de Recerca en Seguretat i Control Alimentari (CRESCA) és un centre ubicat dins la Universitat Politècnica de Catalunya, destinat a fer la transferència de tecnologia cap a les empreses, en el sector alimentari. El seu director, Josep Garcia, explicava que “les 1es Jornades de la Dieta Mediterrània és un dels projectes importants a què dóna suport el CRESCA, i tenen l’objectiu de donar a conèixer un patrimoni que, en aquests moments, està declarat patrimoni immaterial de la humanitat”. D’altra banda, destacava que aquest projecte serà l’inici d’altres activitats a desenvolupar al municipi d’Alcanar: “aquestes jornades seran el primer pas, i a partir d’aquí, la intenció és començar a desenvolupar activitats, centrades, si tot va bé, aquí a Alcanar, que han de conduir a tot una sèrie d’estudis que puguen facilitar la difusió de la dieta mediterrània”.

Més informació i inscripcions
www.mediterraneanuniversity.com
info@mediterraneanuniversity.com
Telèfons: 902 009 944 i 668 829 898

21-5-2013
Gastronomia
Turisme