El film 'El bosc', rodat a la Terra Alta i amb l’actor tortosí Pere Ponce, escull Arnes per a l'estrena oficial

0
La pel·lícula del director Óscar Aibar i del guionista i autor Albert Sánchez Piñol, coproduïda per Fausto Produccions i TV3, s'estrenarà al casal municipal d'Arnes aquest dissabte, 1 de desembre. Un llargmetratge en català occidental!

Pere Ponce, un dels actors protagonistes de la pel·lícula 'El bosc'

El casal municipal d'Arnes es vestirà de gala dissabte, a partir de les 21 h, per acollir la presentació oficial de la pel·lícula El bosc (rodada a la Terra Alta i a l'Alt Camp) amb la intervenció del director i alguns actors. A més, el casal d'Arnes la projectarà des d'aquest divendres 30 de novembre fins al diumenge 9 de desembre.

Etiquetada com una pel·lícula agrofantàstica per la crítica i que va posar el toc ebrenc al 45è Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya a Sitges, El bosc està ambientada a la comarca del Matarranya (Baix Aragó) i combina el costumisme rural amb la fantasia i la ciència-ficció. Aquesta cinta està inspirada en un relat de l'autor de La pell freda, Albert Sánchez Piñol, inclòs en el llibre Les edats d'or (2001), i narra la història d'una família que amaga un secret ancestral.

La història, ambientada en la Guerra Civil espanyola i localitzada en un entorn rural de la comarca del Matarranya, a la Franja de Ponent, està protagonitzada per Maria Molins, Pere Ponce, Àlex Brendemühl i Tom Sizemore, i tracta del conflicte que sorgeix quan arriben les brigades internacionals al poble on se situa l'escena, controlat per anarquistes. El llargmetratge, coproduït per Fausto Produccions i TV3, s'estrenarà als cinemes el 14 de desembre.

Entre el repartiment, a més d’Alex Brendemühl i Maria Molins, sobresurt la interpretació de l’actor tortosí Pere Ponce, que es posa a la pell de Coixo, un dels caps de la revolució anarquista al Matarranya. Un actor a qui per origen familiar no li haurà costat gaire adaptar-se al dialecte de la Franja. De fet, el realisme lingüístic és un dels altres punts forts d'El bosc. En un país on massa vegades ens trobem amb actors incapaços de desprendre’s del català central, cal elogiar el treball de l’equip per fer aflorar un accent que fa creïbles i versemblants els personatges.

Podeu veure'n el tràiler aquí

Projeccions de la pel·lícula 'El bosc' al casal d'Arnes

30-11-2012
Cultura