El programa 'GR terres del sud' dedica un capítol a la Via Verda de la Vall de Safan pel Baix Ebre i la Terra Alta

0
Marc de las Heras presenta un viatge apassionant de 49 km en bicicleta que s'emetrà aquest divendres 7 de juny a les 22.05 h pel Canal 33

Marc de las Heras recorrent la Via Verda per al programa 'GR terres del sud'

Divendres 7 de juny, a les 22.05 h, el Canal 33 presenta un nou capítol de GR terres del sud. En aquesta nova entrega, Marc de las Heras recorre la Via Verda la Vall de Safan al seu pas pel Baix Ebre i la Terra Alta.

El recorregut comença a Tortosa, una ciutat il·lusionadora i humanista, on coneix una de les tradicions més arrelades a la població: la Festa del Renaixement i els seus abanderats. Agafa la bici, passarà el pont del tren, i a partir d'aquí fa via seguint el curs de l'Ebre passant per Roquetes, Jesús, Aldover i Xerta; el poble dels cítrics que, a més, tenen un component molt especial. En sortir visita l'assut i, poc després, fa nit a l'antiga estació de Benifallet.

Marc de las Heras esmorzant clotxa al Pinell de Brai per al programa 'GR terres del sud'
 
L'endemà comença esmorzant al Pinell de Brai, al més pur estil dels pagesos. Sabrà què és una clotxa. Continua pel Santuari de la Fontcalda, Prat de Comte, on aprèn com es fa el seu preuat aiguardent. Travessa Bot, Horta de Sant Joan i acaba a Arnes, a casa de la Teresa, una artesana encantadora i que té llum pròpia.
 
En total, 49 km, dividits en dos jornades i fets íntegrament en bicicleta.

Tan bon punt acabe l'emissió del programa, tindreu disponible el capítol a:www.tv3.cat/gr.
Repetició emissions:
8/6/2013 - 4:40 h (matinada de divendres a dissabte) a TV3
9/6/2013 - 17:45 h a TV3

Font: TV3

5-6-2013
Turisme