El Teatre auditori Felip Pedrell portarà a Tortosa grans noms de l'escena catalana pel 20è aniversari

0
La programació del 2015 inclou noms de trajectòria reconeguda com ara Pepa Plana, Abel Folk, Rosa Novell, Jordi Boixaderas, Jordi Bosch, Emma Vilarasau o Mercè Sampietro

'El crèdit', amb Jordi Bosch i Jordi Boixaderas
 
L'Ajuntament de Tortosa ha presentat la nova temporada del Teatre auditori Felip Pedrell amb un programa a l'alçada per commemorar els 20 anys d'aquest equipament cultural. La programació de gener a maig de 2015 portarà a la ciutat noms de trajectòria reconeguda com ara Abel Folk, Rosa Novell, Jordi Boixaderas, Jordi Bosch, Emma Vilarasau o Mercè Sampietro. La nova temporada fa també una nova aposta pels espectacles familiars, amb cinc espectacles adreçats als més menuts. En l'apartat de música, el Teatre auditori acollirà dos concerts, un de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (3 de gener) i de l'Orquestra de Cambra de Colònia (10 d'abril).

En l'apartat teatral, la pallassa Pepa Plana, que recentment va presentar un espectacle al Museu, obre el foc amb l'espectacle Penèlope (30 de gener), un entremaliat remake de la Guerra de Troia, a càrrec de la guanyadora de l'últim Premi Nacional de Cultura.

L’última trobada, dirigida i interpretada per Abel Folk, i protagonitzada també per Jordi Brau i Rosa Novell, ens presenta un duel interpretatiu entre dos hòmens que es retroben després de 40 anys (20 de febrer).

Un altre cos a cos entre dos grans del teatre serà el 13 de març: Jordi Bosch i Jordi Boixaderas es posen en la pell d'un banquer i d'un client a El crèdit.

Una actriu molt coneguda del públic tortosí, Emma Vilarasau, tornarà acompanyada de Mercè Sampietro, Lluís Soler i Jordi Banacolocha, amb Fedra (17 d'abril). Sèneca composa en aquesta tragèdia un dels personatges femenins més atractius del teatre de l’antiguitat.

I, finalment, l'oferta teatral de la nova temporada del Teatre auditori Felip Pedrell es tanca el 15 de maig amb Flor de Nit-El cabaret, versió de l’espectacle musical produït per Dagoll Dagom l’any 1992 sobre un text de Manuel Vázquez Montalbán. Flor de Nit és un cabaret del Paral·lel que reuneix la Barcelona dels artistes i dels rics, dels senyorets i les noies de companyia, dels revolucionaris i dels reaccionaris, en aquells anys d’esperança, entre l'Exposició Universal del 1929 i l’esclat de la Guerra Civil del 1936-39.

Els espectacles familiars, sempre amb molt bona acceptació, tornen amb una oferta variada. L'11 de gener està programat El molinet màgic, d'Engruna Teatre. La sessió següent, el 15 de febrer, Torna Robin Hood, a càrrec de Teatre Nu. La programació continua el 15 de març amb Tut-tururutut, la princesa, de La Bleda; l'espectacle Maps, de Mons Dansa (12 d'abril), i el clàssic Blancaneus (17 de maig).

El Teatre auditori Felip Pedrell posa a la venda, a partir d'aquesta setmana, el carnet de l'espectador, amb els avantatges següents:
- 40% de descompte als espectacles de la programació estable.
- Obsequi d'una entrada a escollir entre els espectacles tipus C.
- 20% de descompte a la Mostra de Jazz de Tortosa i a la programació de Joventuts Musicals de Tortosa.

Més informació i venda d'entrades
www.teatreauditoritortosa.cat

16-12-2014
Cultura