Els 'Personatges' d'Anna Oliveras guanyen el XXV Premi de Narrativa Vila d'Ascó

0
Aquest guardó, dotat amb 3.600 euros i la publicació de l'obra guanyadora a càrrec de Cossetània Edicions, es va lliurar al casal municipal d'Ascó dissabte passat, 11 de maig

Anna Oliveras, guanyadora del XXV Premi de Narrativa d'Ascó

L'osonenca Anna Oliveras Paré ha guanyat el XXV Premi de Narrativa Vila d'Ascó, que es va lliurar al Casal Municipal d'Ascó dissabte passat, 11 de maig, amb la presència de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, i de l'alcalde d'Ascó, Rafael Vidal. Cossetània Edicions publicarà l'obra Personatges, un recull de relats diversos en els quals els protagonistes veuen truncades les seues aspiracions en un entorn que els marcarà el futur i les decisions. Aquest premi està dotat amb 3.600 euros i la publicació de l'obra guanyadora.

Personatges és la primera obra d'Anna Oliveras, una centellenca de 28 anys diplomada en ensenyament de llengües estrangeres. El 2012 Oliveras va guanyar el premi de contes breus La Mar de Lletres, de l'Ajuntament de Calafell, i actualment està treballant en una novel·la.
 
A Personatges cada relat breu és encapçalat per un protagonista que es veurà molt condicionat pel context en què li ha tocat viure. Alguns dels personatges reapareixen en els altres relats del llibre, i la seua experiència serveix com a recordatori d'allò que han viscut abans. L'objectiu de l'autora era demostrar que "a la vida acabes decidint depenent de la situació en què et trobes, i això marca el camí que tries."
 
Com a mostra del contingut de l'obra, l'autora destaca el primer relat, que situa el lector en el que més endavant descobrirà com el rodatge d'una pel·lícula sobre la Blancaneu, encara que amb trets més moderns: "A vegades et sembla que tindràs el paper de la teua vida i acabes sent només un espectador", diu l'autora, "com la que fa de madrastra en aquest conte, que en principi n'era el personatge més destacable, i veurà frustrades les seues aspiracions per la poca versemblança com a actriu i per la presència d'una maquilladora que capta l'atenció del director."

14-5-2013
Cultura