Enguany onejaran onze banderes blaves a les platges ebrenques, una més que l'any passat

0
L'Ametlla de Mar encapçala el rànquing, amb cinc banderes blaves; l'Ampolla en lluirà dos, Sant Carles de la Ràpita, dos més; les Cases d'Alcanar, una, i Deltebre, la nova

Platja de Riumar a Deltebre i Cala Forn a l'Ametlla de Mar

L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) de la FEE (Fundació d’Educació Ambiental) ha distingit les platges ebrenques amb onze banderes blaves, a Alcanar, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla, Deltebre i Sant Carles de la Ràpita.

El distintiu de bandera blava valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, la informació i l’educació ambiental, els serveis i les instal·lacions. Per obtindre-la, s'han de complir tots els requisits exigits per la FEE: la qualitat de l’aigua de bany i de l'arena, la presència de papereres i contenidors de recollida selectiva, serveis adaptats per als minusvàlids, servei de vigilància i socorrisme, senyalització i informació per als usuaris, entre d’altres.

L'Ametlla de Mar ha revalidat les cinc banderes blaves a les platges de Sant Jordi d'Alfama, Cala Forn, Pixavaques, l'Alguer i Calafató. A més, el port del Club Nàutic de la Cala ha revalidat la bandera blava. El camí de ronda de la Cala també ha sigut distingit com a via blava. Com a novetat, el Centre d’Interpretació de la Pesca s’ha reconegut enguany com a centre blau. D'aquesta manera, quant a nombre de banderes blaves, la costa calera se situa novament en segona posició en solitari a Catalunya, només superada per Barcelona.

A l'Ampolla han sigut guardonades les platges de Cap-roig i les Avellanes.

A Sant Carles de la Ràpita, les del parc del Garbí i les Delícies

A Alcanar, la platja de les Cases.

A Deltebre la platja de Riumar és la nova platja distingida amb bandera blava enguany a la demarcació de Tarragona.

La bandera blava onejarà en 90 platges catalanes aquest estiu, que representa tres banderes més que l'any passat, quan la comunitat catalana en va rebre 87, segons l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor. La demarcació que més distincions ha rebut ha sigut novament Tarragona, amb 38, en guanya 1, seguida de Girona, que manté les 28 del 2012, mentre que Barcelona passa de 22 banderes blaves a 24.

24-5-2013
Turisme