L’Ametlla de Mar promociona el peix blau amb diferents experiències gastronòmiques

0
Del 7 al 16 de juny, tretze restaurants de la Cala oferiran receptes innovadores i quinze bars, una tapa blava. A més, diumenge 9 de juny, XIX Diada dels Fideus Rossejats i el Peix Blau, i II Festa del Mar

Jornades Gastronòmiques del Peix Blau a l'Ametlla de Mar

El peix blau és el protagonista de les jornades gastronòmiques que organitza l’Ametlla de Mar del 7 al 16 de juny (vegeu Jornades Gastronòmiques del Peix Blau a l’Ametlla de Mar). En aquesta ocasió tretze restaurants oferiran receptes innovadores i atractives amb el peix blau com a inspiració. Els restaurants participants han elaborat una proposta amb menús per 18 €, 25 € o 38 €.

Paral·lelament es repetirà l’experiència de Tapa Mar, en aquest cas Tapa Blava, on quinze bars proposaran tapes amb peix blau i una consumició per 2,5 €.
Per tant, nova cita gastronòmica després de l’èxit de les jornades de la tonyina roja i la Tapa Roja, on els bars participants van servir prop de 4.000 tapes.

XIX Diada dels Fideus Rossejats i del Peix Blau
En el marc de les jornades, diumenge 9 de juny, arriba la XIX Diada dels Fideus Rossejats i el Peix Blau. Una diada gastronòmica consolidada al municipi que comptarà amb el Concurs de Fideus Rossejats i degustació de fideus, de tapes de peix blau i de la DO Terra Alta, que hi serà representada per una àmplia mostra dels seus vins. Per 5 €, s’adquiriran uns tiquets que donaran dret a una degustació de fideus, una de tapes de peix blau i dos copes de vi, amb l’afegit de l’obsequi que suposarà per al comprador la copa de vidre i la cassoleta de fang.

Per tant, una nova oportunitat per gaudir del tipisme mariner de la Cala alhora que es degusta un plat que forma part de la tradició culinària del municipi. A més, aquesta experiència gastronòmica s’acompanyarà d’aquesta proposta diversa de vins de la Terra Alta, un maridatge perfecte per a l’ocasió.

La jornada coincidirà amb la II Festa del Mar organitzada per l’Estació Nàutica Costa Daurada amb tota mena d’activitats. I és que des de dos quarts de deu del matí fins a dos quarts de dos de la tarda el port serà l’epicentre de diversitat d’activitats com el Tuna Tour, submarinisme, pàdel surf, excursions marítimes, caiacs, demostració de vela llatina, BTT, raqueros, hobby cat i l’espectacular flyboars. S'hi podrà participar per només 1 € per activitat, prèvia inscripció a l’Oficina de Turisme o al Centre d’Interpretació de la Pesca.

Més informació
www.ametllamar.cat/turisme

4-6-2013
Gastronomia