L'església de Sant Jaume de Tivissa, declarada bé cultural d'interès nacional

0
El govern de la Generalitat de Catalunya ha acordat declarar aquest edifici de tres estils arquitectònics (gòtic, renaixentista i barroc) bé cultural d'interès nacional (BCIN) en la categoria de monument històric

Església de Sant Jaume de Tivissa, bé cultural d'interès nacional

El govern de la Generalitat acordava dimarts, 18 de novembre, declarar bé cultural d'interès nacional en la categoria de monument històric l'església de Sant Jaume de Tivissa i delimitar-ne els entorns de protecció.

L'església parroquial de Sant Jaume està situada a l’extrem nord de la població de Tivissa, a la plaça de la Baranova, que conforma un mirador paisatgístic sobre el territori. Es tracta d’una església construïda al voltant i a sobre d’un temple gòtic anterior, del qual en queden importants vestigis: els murs laterals modificats, les voltes de la nau i del presbiteri i el tancament de l’absis.
 
A més dels valors constructius, estètics i històrics, l’església parroquial de Sant Jaume presenta la singular conjunció de les parts edificades del que havia de ser la nova església del segle XIX, amb la nau del temple gòtic, un exemple del desenvolupament del procés constructiu de substitució de l’església vella per la nova. La seua singularitat és notable en el context del patrimoni arquitectònic català, ja que permet conèixer i veure un procés constructiu que es va desenvolupar en moltes altres esglésies del país.

Més informació
premsa.gencat.cat

19-11-2014
Cultura
Turisme