Una nova locomotora per al Centre d'Interpretació del Ferrocarril de Móra la Nova

0
L'automotor Renault ABJ2 va ser construït el 1938 i és una peça única a l’Estat espanyol, va prestar servei al ferrocarril de la Vall de Safan entre Tortosa i la Puebla de Híjar

Automotor Renault ABJ2 núm. 9.304

El dia 19 de juliol va arribar al Centre d'Interpretació del Ferrocarril de Móra la Nova l’automotor Renault ABJ2 núm. 9.304, que és la tercera màquina que el Museu dels Ferrocarrils Espanyols va cedir fa uns mesos a la Fundació per la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial de Móra la Nova (FPPFI), juntament amb les locomotores de vapor Bonita i Mikado. En una primera fase es van traslladar les dos locomotores de vapor i aquesta peça va quedar al Museu del Ferrocarril de Madrid Delicias en espera de poder ser traslladada en un segon viatge.

Aquest automotor va ser construït el 1938 i és una peça única a l’Estat espanyol, va prestar servei al ferrocarril de la Vall de Safan entre Tortosa i la Puebla de Híjar, entre d’altres, i l’any 1976 va ser retirat de servei i conduït al Museu del Ferrocarril de Madrid Delicias, on ha estat fins al 18 de juliol, dia que va sortir remolcat en un comboi especial que 23 hores després arribava a Móra la Nova.

Per tal de fer possible el trasllat per via la Fundació per la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial (FPPFI) de Móra la Nova ha necessitat alguns mesos de treball. El 26 de març van començar diversos treballs de preparació consistents a retirar-lo de la via on estava (aïllada de la xarxa) amb l’ajut de dos grans grues de 250 tones per col·locar-lo en la via principal d’accés al museu, després, un minuciós procés de preparació dels eixos i altres sistemes, per acabar amb les autoritzacions de circulació d’ADIF.

25-7-2012
Societat
Turisme