Una quarantena de persones debaten les línies d'innovació de l'enoturisme a la Terra Alta

0
Va ser a Gandesa en una jornada centrada en la incorporació d’elements de distinció en les propostes turístiques a partir dels elements endògens i de la capacitat d’innovació del territori. El projecte està inclòs en el programa 'Treball a les 7 comarques'

Jornada 'La innovació en les destinacions d’enoturisme' a Gandesa (Terra Alta)

Quaranta persones van participar a Gandesa en una jornada de debat sobre la innovació en les destinacions d'enoturisme a la Terra Alta, organitzada pel programa Terra Alta+.

La Terra Alta és una comarca tradicionalment marcada per la rellevància de la viticultura. A aquesta importància, cal sumar-hi el potencial que presenta en el marc enoturístic i l’especial interès que s’ha mostrat recentment per al desenvolupament d’aquesta modalitat turística. En el marc d’aquest context, la seu del Consell Comarcal de la Terra Alta va acollir el dia 8 de maig la jornada La innovació en les destinacions d’enoturisme, amb l’objectiu de continuar fomentant les iniciatives enoturístiques de la comarca i les bones pràctiques en les activitats enoturístiques. La jornada va centrar-se en la incorporació d’elements de distinció en les propostes turístiques a partir dels elements endògens i de la capacitat d’innovació del territori.

La inauguració va anar a càrrec de Carles Luz, president del Consell Comarcal de la Terra Alta. Seguidament, Pedro Cabanillas, enòleg i professor de la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili, va presentar la ponència La garnatxa blanca com a factor de distinció de la comarca vitivinícola. Dels valors sensorials a l’experiència personal. Una segona ponència va tractar les Noves tendències en el consum de proximitat. El paper dels agents locals, a càrrec de Gerard Batalla, tècnic del projecte Cultures trobades i membre d'Slow Food Terres de Lleida. A continuació, Jaume Salvat, coordinador del Pla director de l’enoturisme de la Terra Alta, va exopsar la Vinculació de l’activitat enoturística a altres activitats territorials. Enoturisme i territori. Finalment, Sergi Saladié, geògraf i coordinador del Catàleg del paisatge de les Terres de l’Ebre, va fer la intervenció Paisatge i turisme.

El projecte està inclòs en el programa Treball a les 7 comarques, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu (FSE) de la Unió Europea.

10-5-2013
Turisme