L'Ametlla de Mar

Els esdeveniments més rellevants

Les festes majors de l’Ametlla de Mar tenen lloc el 2 de febrer, en honor de la Verge de la Candelera, patrona del poble. Cal esmentar, però, les catifes de flors de Corpus, on els carrers són ornamentats amb elements naturals.
 
Al mes de juny la Diada dels Fideus Rossejats a la llotja de pescadors del port de la Cala, amb concursos d'elaboració de fideus i degustacions, acompanyats per música de xaranga i grups d'animació, és un avançament del que a l'octubre es convertirà en un dels actes més concorreguts: la Diada de l'Arrossejat. I és que l'element més destacat de la cuina de la zona marinera del Delta, l'arròs, bé mereix una jornada especial. A més del repartiment de racions d'arrossejat, també s'hi fa un concurs de cuina on diferents restauradors mostren les seues habilitats per aconseguir la distinció de Mestre Arrossejaire.

 

Des de juliol fins a mitjan setembre, el Patronat Municipal de Turisme organitza visites guiades gratuïtes pels carrers de l'Ametlla per conèixer la fundació d'aquesta vila per pescadors del Grau de València i la seua relació amb el castell de Sant Jordi d'Alfama, les tradicions religioses, les llegendes dels bandolers que habitaven aquelles contrades pel segle XVIII, els naufragis de vaixells davant la costa de l'Ametlla durant la Primera Guerra mundial, etc.