Batea

Passejant per Batea

Cal que fem un tomb pel nucli antic, l'anomenada Vila Closa, que va estar emmurallat fins al s. XIX i que consta d’un magnífic traçat medieval. Encara es poden veure algunes portes d’entrada, com el Portal de l’Àngel, el Portal de Cal Llarg o el Portal de Sant Roc, alguna paret, com la del Fossar Vell.
 

Porxos carrer Major i església de Sant Miquel
 

També podem admirar el seu carrer Major, tot porxat amb arcs apuntats representatius del s. XIV, o la capella del Portal, que data del s. XVII.

L'església parroquial, dedicada a sant Miquel, és un edifici barroc-neoclàssic de grans proporcions, construït al s. XVIII. Just al seu darrere, s’hi troben restes prehistòriques.
 

Poblat de Pinyeres i Calvari

Compta també amb dos antics poblats d’època medieval: el poblat d’Algars i el poblat de Pinyeres, abandonat durant els anys 50.

Destaquem les sis capelles del Calvari, situat sobre un tossal.
 

I per als seguidors dels conflictes bèl·lics, el centre Hospitals de Sang de Batea presenta com es va estructurar l’assistència a les persones ferides i ens dóna a conèixer la xarxa sanitària que es va crear entorn la Batalla de l’Ebre, un dels episodis més importants de la Guerra Civil espanyola.