Benifallet

Passejant per Benifallet

Un dels espais que ha guanyat fama en els darrers anys són les anomenades Coves Meravelles, formades per cavitats plenes d'estalactites i estalagmites que han creat capritxoses formes rocoses.
 

Coves Meravelles
 

Un altre és el massís de Cardó, on es troba l’antic convent de Sant Hilari de Cardó, fundat pels carmelites al s. XVII. Al segle XIX, un cop deshabitat el convent, es va construir a prop un balneari per aprofitar les aigües medicinals del riu Cardó. Va estar actiu fins a l’any 1967, encara que durant la Guerra Civil les instal·lacions van servir d’improvisat hospital de les tropes republicanes.

Es poden visitar els carrers del nucli històric, amb cases disposades en carrers costeruts. A la part alta es troba l’antiga església parroquial, construïda al s. XIII i d’estil romànic, bastida el 1635 i reconstruïda després de la Guerra Civil, durant la qual va perdre els seus retaules i l’antic arxiu.

Es destacable també l’ermita romànica del s. XIII, on accedirem a través del Calvari, un conjunt de catorze capelletes que ens hi condueixen, i la vall de Cardó, formada per un conjunt de set ermites i un antic balneari, ara en desús, on podrem accedir a través del municipi veí de Rasquera.

L’estada a Benifallet ofereix també una magnífica possibilitat de gaudir del riu Ebre gràcies al llagut turístic Benifallet. Situat a la cruïlla de l’eix de l’Ebre, i dedicat a aquesta embarcació, hi podem observar el monument al llaguter.
 

Embarcador de Benifallet
 

Qui preferisca la terra ferma, sempre té l’opció de fer un recorregut per la Via Verda del Baix Ebre, camí per fer a peu, a cavall o en bicicleta i que aprofita el traçat de l’antiga línia de ferrocarril de la vall de Safan.