Bot

Passejant per Bot

El nucli compta amb diversos punts d’interès turístic. Un és l’església parroquial de Sant Blai, que data del s. XVII i és d’estil renaixentista.
 


Un altre edifici destacable és la Casa de Paladella. Construïda a finals del s. XVII i principis del s. XVIII, es tracta d’un tipus de casa senyorial, típica de la zona, que conjuga les línies gòtiques i populars, amb un cert classicisme en les formes.
 

I per als amants dels costums i les tradicions rurals, segur que una visita al Museu Etnològic, ubicat al celler Cal Menescal, els resultarà ben fructífera.

Situada dalt d’un turó, al peu del riu Canaletes i al sud-est de la vila hi trobem l’ermita de Sant Josep.
És una església amb planta de creu llatina i d’estil barroc que data de mitjan s. XIX. Es troba enmarcada per les majestuoses roques de la Plana, l’Agulla i la Migdia, que s’alcen al seu darrere.

Ben a la vora d’aquesta ermita hi ha el Forat de la Donzella, àrea recreativa que disposa de taules, focs i una font.
 


 

A prop de la població, situat al camí dels horts, hi ha un monument dedicat al culte de sant Antoni de Pàdua, el Collet de Sant Antoni. Té una creu que data de l’any 1759 i que posteriorment ha sigut restaurada. Al seu voltant hi ha una petita àrea de descans.

Però si el que volem és fer una excursió per descobrir els paratges que envolten Bot, podem atansar-nos fins a les Olles, un espai amb basses naturals, situat a 3 km de la població, que destaca per la bellesa paisatgística. També hi arriba la Via Verda.