Corbera d'Ebre

Passejant per Corbera d'Ebre

D’aquesta manera el nucli del Poble Vell de Corbera d’Ebre, situat al tossal de la Muntera, va ser declarat Bé d’Interès Cultural pel Parlament de Catalunya, en la categoria de lloc històric, al juliol de 1992.
 

Església de Sant Pere


Situada en aquest nucli, es troba l’església de Sant Pere, edifici barroc del s. XVIII de base quadrangular, considerablement deteriorat pels bombardejos soferts i que domina tot el conjunt històric i monumental. En això l’ajuda el seu campanar de torre, que es divisa des de tots els indrets del poble i des d’on es contemplen les abruptes muntanyes de les serres de Cavalls i Pàndols, escenaris dels combats més intensos i cruels de la Batalla de l'Ebre.
 

Poble Vell

Precisament en aquest indret devastat hi ha, actualment i de forma paradoxal, un símbol de fraternitat i de pau, l’Abecedari de la Llibertat. Es tracta d’un conjunt de 28 lletres (l’abecedari) ubicades en diferents llocs del Poble Vell de Corbera, que mostren la visió de 25 artistes plàstics i diferents escriptors i poetes sobre la idea que les lletres han de portar a les paraules i d’aquestes n’ha de sorgir la fraternitat. Un compromís provinent del món de l’art, basat en la negació de les guerres i les confrontacions bèl·liques.
 

Abecedari de la Llibertat

Corbera d’Ebre és l’última etapa de l’anomenada Ruta de la Pau, que fa un recorregut pels principals punts amb més significació de la Batalla de l’Ebre.

Un d’aquests punts és el Centre d’Interpretació de la Batalla de l’Ebre de Corbera. Aquest centre està destinat a recuperar la memòria històrica per tal de fomentar la cultura de la pau. Es tracta d’un espai museístic, dividit en set àmbits, com ara el del pas del riu, els preparatius de l’ofensiva o els 115 dies de combat.