Els Muntells

Passejant pels Muntells

El principal atractiu dels Muntells és el paisatge típicament deltaic, configurat pels camps d’arròs que canvien d’aspecte i tonalitat en funció de les estacions de l’any, que són les que marquen els períodes d’inundació, de plantació i de sega, i que confereixen una innegable bellesa visual a aquest espai humanitzat del Delta.

 

Arrossars al Delta


La seua part d’espai natural és també destacable, ja que el delta de l’Ebre transmet a totes les poblacions que conté gran importància des del punt de vista de la vegetació, típica de ribera i arenals, i la fauna, especialment les aus, ja siguen aquàtiques o terrestres. A tres quilòmetres des de la Platjola comença una llarga costa plena de platges naturals i miradors-observatoris d’aus. Una excursió en bici ens pot mostrar tot de paratges recomanables.


Els Muntells té ben a la vora la platja dels Eucaliptus, molt representativa del Delta, per la seua fina arena daurada. Amb els seus 4.600 metres de llargada i 100 metres d’amplada, està situada en un indret insòlit i posseeix una flora particular que li confereix gran atractiu.


Pel que fa al nucli urbà, anomenat lligallo per la seua estructura allargada, cal esmentar l’església parroquial de Sant Llorenç, construïda per devots i voluntaris durant els anys 1951-52.


No obstant això, els edificis que realment li atorguen l’aspecte pintoresc i característic són les barraques. En destacarem la barraca del Tio Blanco, l’única conservada de les primitives del poble, i la barraca Conxita del Delta anomenada del governador, que malgrat haver sigut edificada a finals dels 70, es basa fidelment en les normes i costums tradicionals de la terra.