Garcia

Passejant per Garcia

A la part alta de Garcia es trobava un dels edificis que van ser destruïts durant aquests bombardejos, l’antiga església parroquial, que data del s. XVI i que va ser reconstruïda de forma parcial. D’aquest temple cal destacar-ne el campanar.

L’any 1949 van construir la nova església parroquial, dedicada a la Nativitat de Nostra Senyora, a la part baixa del poble.

A set quilòmetres del nucli urbà de Garcia es troba el Santuari de Santa Magdalena. Aquest edifici té la particularitat que està construït sota una immensa roca en forma de cova o d’antre, que el cobreix.
El santuari també disposa d’un broll d’aigua natural, provinent de la roca. A més, el fet que estiga envoltat de bosc i terreny cultivable, des d’on es pot gaudir d’unes magnífiques vistes, el converteixen en un paratge força pintoresc.

També es poden visitar les restes del castell. Documentat el 1174 consta que Alfons I el cedeix a Guillem de Castellvell. L’enllaç de la seua filla amb Guillem d’Entença fa que passe a les mans d’aquesta família, que desapareix el 1321. Actualment s'hi pot veure el que va ser el perímetre d’edificació i les ruïnes.

Garcia compta amb un notable nucli antic i, com a poble que viu de cara al riu, disposa d’un bell passeig vora l'Ebre amb una àrea de lleure a l’embarcador, des d’on es pot contemplar la flora i la fauna aquàtica típica de la zona. Allí mateix està ubicat el recinte poliesportiu, amb piscines, restaurant, pista de futbol sala i una zona d’acampada condicionada.

Embarcador de Garcia