Prat de Comte

Passejant per Prat de Comte

A Prat de Comte hi ha diversos llocs d’interès turístic. Un és l’església parroquial de Sant Bertomeu, que data del segle XVII, malgrat que va ser reconstruïda després de la Guerra Civil, i combina els estils renaixentista i barroc.

Església de Sant Bertomeu

A la mateixa plaça de l’església hi trobem també la Creu dels Templers o creu del terme, que fou traslladada del cementeri de la vila i posteriorment restaurada.

L’antic accés d’entrada a la població és un indret anomenat el Portal, el sostre del qual és de fusta i es troba adossat a una de les cases més senyorials de la vila, d’estil gòtic-renaixentista, anomenada Ca la Plaça.

Un altre edifici d’interès és l’antic forn de pa, conegut amb el nom de forn Morruno, que data de l’any 1860. Aquest funcionava com a forn comunitari i la major part de la població hi acudia a coure el pa i les pastes. Al soterrani del forn hi ha l’antiga destil·leria d’aiguardent, restaurada posteriorment i on es pot apreciar la transformació del vi en aquest licor, del qual la vila és una important productora.

Antiga destil·leria d'aiguardent

Un altre edifici restaurat és l’antic molí d’oli, on es pot conèixer l’ancestral procés d’elaboració de l’oli d’oliva.

A la zona coneguda com a tossal d’en Grilló, el punt més alt i meridional del terme, hi ha un arbre monumental de gran valor ecològic i històric. Es tracta del teix d’en Grilló, de 13 metres d’alçada, sis metres de base i una antiguitat superior als mil anys.

Zona del tossal d'en Grilló