Roquetes

Passejant per Roquetes

El nucli original de la població es localitza a la zona de la plaça del Pou i el carrer de la Séquia, al voltant de la qual hi ha les construccions més antigues. Entre els edificis més remarcables hi ha l’església parroquial dedicada a Sant Antoni de Pàdua, que data del 1829, amb un campanar annex de planta quadrada; l’Ajuntament vell, que data del 1881, i el mercat municipal, del 1882.
 


Entre aquestes construccions també hi afegirem edificis notoris com les cases pairals de la Torre d’en Gil i de Traval, la de la Vall del Marquès i la de l’Hort de Cruells, actual seu del casal municipal.
 

 

Cal destacar també l’edifici del nou Ajuntament, construït el 1997 i d’estil avantguardista.

Un dels indrets més visitats de Roquetes és, però, l’Observatori de l’Ebre. Actualment és una fundació privada que forma part de la Universitat Ramon Llull i del Consell Superior d’Investigacions Científiques, dedicada a l’estudi dels fenòmens físics d’interacció del sistema solar.

Dintre del terme de Roquetes, tal com hem esmentat més amunt, el massís del Port adquireix gran rellevància, amb el cim del Montcaro, que té una altitud de 1.447 metres. Aquest conjunt orogràfic ens ofereix meravellosos paisatges com: el Racó del Moro, el Clot de l’Hospital, el Racó de l’Avellanar, el Racó de l’Aigua Donzella o els barrancs de Barretes, on s´han dut a terme investigacions en trobar-s'hi restes neolítiques. Tampoc podem deixar de banda les nombroses fonts d’aigua que hi ha al llarg de les sinuoses senderes i corriols que recorren aquests paratges.

A l'avinguda de la Vall de Safan trobareu el Centre d'Informació del Parc Natural dels Ports, amb una exposició permanent.