Casa Brunet

Edifici neobarroc a Tortosa

Casa Brunet

c. Cervantes, 7
Tel. 977 441 537
43500
Tortosa

És un edifici neobarroc de principis del segle XX. Format per una planta baixa i un primer pis i situat en el xamfrà del carrer de Cervantes amb el carrer de Teodor González, en ple eixample de Tortosa. Trenca la contundència i el pes del seu volum amb la decoració de les pilastres i els frontons que, amb les motllures i la cornisa superior, hi donen un contingut dinamisme. És una de les millors obres de Josep Maria Vaquer Urquizú.


La planta baixa va ser la seu d'una entitat bancària -abans de la Guerra Civil espanyola- tot i que més modernament allotjava l'antiga Acadèmia Cots i l'Institut Cinca Piqué, centre especialitzat en ensenyaments profesionals administratius i empresarials. L'any 2000 l'edifici va ser adquirit íntegrament per la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa, que la va convertir en la seua seu l'any 2002.

 

Visites
Hi ha visites guiades dissabtes al matí, d'11 h a 14 h.
 

Casa Brunet

 

Forma part de la ruta modernista de Tortosa. L'arquitectura modernista està molt lligada al desenvolupament urbà. A finals del segle XIX, amb l'enderrocament de diversos trams de muralles, naixen els eixamples. En aquest moment, les famílies burgeses, algunes lligades a les indústries més importants per a l'economia de la ciutat, s'hi construeixen cases. Els dos arquitectes que destaquen pels seus treballs a la ciutat són Pau Monguió i Joan Abril.

Tarifes

Gratuït

GPS: Latitud

40.810240

GPS: Longitud

0.522054

Localització

Javascript is required to view this map.