Castell de la Suda

Fortalesa d'origen musulmà a Tortosa

Castell de la Suda

Passeig de Ronda
977 444 450
43500
Tortosa

Actualment convertit en parador nacional, el castell de la Suda de Tortosa va ser bastit sota el mandat d’Abd Al-Rahman III (segle X) sobre l’antiga acròpoli romana. Des d'aquest castell s'obté una magnífica panoràmica de la ciutat, amb vistes sobre la vall de l'Ebre i el massís del Port.

L'edifici és una fortalesa d'origen musulmà que sobresurt a la part més elevada del nucli antic de la ciutat de Tortosa. Amb l'ocupació cristiana, el castell esdevingué presó pública, i més tard, residència reial. L'estructura del conjunt, però, va patir fortes modificacions als segles XV i XVII, quan les exigències militars obligaren a ampliar el tram de muralles i a construir diversos fortins. Després d'anys d'abandonament, la Guerra Civil va acabar de destruir el recinte.
 

Castell de la Suda

A principis dels anys 80 va ser restaurat i, en bona part, reconstruït, per acollir l'únic parador nacional de turisme de la demarcació de Tarragona.

De l'antiga edificació es conserven les muralles, arcades d'accés al recinte, la nau del Polvorí, el pati d'armes i un important conjunt de galeries subterrànies. Les diferents campanyes d'excavacions arqueològiques han aportat troballes d'origen romà, àrab, romànic i gòtic.

Es poden visitar parcialment les instal·lacions i les muralles.

Accessible a peu i en cotxe.
 

Si voleu descobrir aquest castell gaudiu aquesta experiència

 

Més informació
Oficina de Turisme Jardins del Príncep
C. Castell de la Suda, 1
Tel. 977 442 005
a/e: turisme@tortosa.cat
Web: www.tortosaturisme.cat
43500 Tortosa

Tarifes

-

GPS: Latitud

40.814991

GPS: Longitud

0.523387

Localització

Javascript is required to view this map.