Celler Cooperatiu de Gandesa

Edifici modernista a Gandesa

Celler cooperatiu de Gandesa

Av. Catalunya, 28
977 420 017
43780
Gandesa

Aquesta obra mestra de l’arquitectura industrial modernista situada a Gandesa data del 1919 i va ser construïda per Cèsar Martinell, deixeble de Gaudí. Consta de tres naus rectangulars de diferent alçada amb coberta de volta de totxo. Amb el maó, els ornaments de manisa i ceràmica, i la volta catalana com a elements definitoris d’aquest tipus de cellers (en tenim un altre exemple al Pinell de Brai), integra la producció del vi dins la seua arquitectura a través d’antigues tines emmarcades en les seues columnes.
 

Celler cooperatiu de Gandesa

Foto: Ajuntament de Gandesa


Horari de visites
De dilluns a diumenge: a les 10 h i a les 12 h
Dijous, divendres i dissabte: a les 16 h
Dimarts, tancat

Setmana Santa
De dijous a diumenge (del 2 al 5 d'abril): 10 h, 12 h, 16 h i 18 h,
Dilluns 6 d'abril: 10 h i 12 h

Per a consultes, reserves o visites fora d'horari: 608 316 881

Preu: 6 € adults i 2 € infants que facen tast de vins.

 

Celler cooperatiu de Gandesa

Foto: Joel Marimon
 

Aquest edifici conjuga l’arquitectura amb les necessitats que tenien els pagesos per a l’elaboració del vi. El celler modernista per a l’elaboració de vins es va acabar al mes de gener de l'any 1920, i el molí de l’oli, al mes de novembre del mateix any.

Al Celler Cooperatiu de Gandesa es va utilitzar per a la teulada un gruix de tres maons, sostinguts per arcs equilibrats de base quadrada amb els maons col·locats de costat. En la construcció d’aquestes voltes es va tindre molt de compte de les possibles dilatacions i contraccions dels materials pels canvis de temperatures. A l’exterior, destaquen dos dipòsits d’aigua sostinguts sobre la coberta i les gàrgoles de terrissa envernissades en verd.

L’arquitecte Cèsar Martinell va projectar i dirigir la construcció d’altres cellers, però després de veure el resultat de la construcció del Celler Cooperatiu de Gandesa l’anomenà “la catedral del vi”.

Tarifes

6 €

GPS: Latitud

41.055037

GPS: Longitud

0.440184

Localització

Javascript is required to view this map.