Centre d’Interpretació del Bosc de Ribera

Espai d'exposició permanent a Aldover

Centre d'Interpretació del Bosc de Ribera d'Aldover

Canal de la dreta de l'Ebre
609 725 673/977 473 202
43591
Aldover

 

A escassos 10 km de Tortosa hi ha el Centre d’Interpretació del Bosc de Ribera d’Aldover, un lloc excel·lent per conèixer uns ecosistemes formats per arbres adaptats a viure a prop dels rius (pollancres, àlbers, freixes, salzes, tamarius…) sota els quals hi ha arbustos i plantes específiques (canyissos, lliris, balques…). Tot plegat forma un espai de gran diversitat vegetal, verd i ombrívol tot l’any, que aixopluga una enorme diversitat faunística. Hi podem trobar una munió d’ocells de tota mena, per exemple, on es barregen les espècies aquàtiques amb els ocells de bosc i les aus de pas.


Itinerari des del Centre d'Interpretació del Bosc de Ribera d'Aldover
 

El Centre d’Interpretació d’Aldover dóna a conèixer aquest patrimoni natural de dos maneres diferents: d’una banda, és el punt d’inici d’un itinerari de 4 km, dos dels quals s’endinsen en el bosc i els altres dos transcorren pel canal de la dreta del riu. Seguint el camí s’arriba a Xerta, des d'on podreu admirar l'assut de l’Ebre.
 

D’altra banda, el Centre d’Interpretació d’Aldover allotja una exposició permanent sobre la biodiversitat dels boscos de l’Ebre, les seues xarxes tròfiques i el cicle de l’aigua. A més, s’hi mostra una col·lecció de materials lítics de les Terres de l’Ebre. I el centre també organitza visites guiades i tallers d’aprenentatge
 

Horari concertat. Cal trucar al telèfon 609 725 673


Exposicions del Centre d'Interpretació del Bosc de Ribera d'Aldover


Les exposicions
En les instal·lacions del Centre d’Interpretació del Bosc de Ribera d'Aldover podreu gaudir de dos exposicions permanents de temàtiques diferents que es relacionen entre elles.
 

La primera, El bosc de ribera, i us donarà a conèixer la conca hidrogràfica de l’Ebre, el seu cicle de l’aigua, la biodiversitat que hi predomina i les xarxes tròfiques corresponents. Durant la visita podreu gaudir d'un itinerari que us endinsarà als diferents tipus de bosc; l'albereda, la salzeda o el tamarigar, on veureu i escoltareu alguns dels seus habitants més comuns.
 

La segona, anomenada Aldover en el temps, està dedicada a la recopilació feta durant la dècada dels 80 d’una de les col·leccions més importants amb materials lítics de les Terres de l’Ebre.


 

Els tallers
Els tallers d'aprenentatge estan pensats per a grans i petits, amb una sèrie d'activitats educatives per tal de dinamitzar el pas del visitant pel centre, fent-lo participar i que adquirisca coneixements addicionals de l'entorn. Aquests tallers es dirigeixen tant a alumnes d'educació primària, secundària i batxillerat com a escoles d'adults, casals d'estiu, centres cívics, grups i famílies, treballadors d'empreses, etc.

Taller al Centre d'Interpretació del Bosc de Ribera d'Aldover
 

1. Aula de natura
Un taller per muntar caixes niu, on es proporciona l'equip per poder muntar-la.
Un taller d'identificació d'espècies vegetals i reforestació per millorar els espais verds urbans i naturals.
 

2. Aula d'arqueologia
Un taller de ceràmica experimental en què elaborareu un recipient amb argila, posant en pràctica algunes de les tècniques que empraven durant el neolític.

 

Més informació
Facebook Centre d'Interpretació d'Aldover

Tarifes

-

GPS: Latitud

40.880269

GPS: Longitud

0.503289

Localització

Javascript is required to view this map.