Centre d'Interpretació 115 Dies

Espai de memòria històrica a Corbera d'Ebre

Centre d'Interpretació 115 Dies

C/ Freginals, 18-24
977 421 726 / 616 936 052
43784
Corbera d'Ebre

La Batalla de l’Ebre va representar un dels episodis més importants de la Guerra Civil espanyola, considerada la primera gran guerra contemporània. 115 dies van ser els que va durar la batalla i és el nom del centre d’interpretació de Corbera d'Ebre, que mostra el desenvolupament de la Batalla de l’Ebre i ofereix al visitant una visió completa del conflicte bèl·lic i polític.
 

Aquest espai forma part de la Ruta de la Pau.

 

 

Horari
De dimarts a dissabtes, d'11 h a 14 h i de 16 h a 19 h
Diumenges, d'11 h a 14 h.
Notícia relacionada

 

Altres tarifes
Reduïda: 2 €
Tarifes especials

 

Centre d'Interpretació 115 Dies


L’exposició consta de set àmbits:

La nit de Sant Jaume és l’àmbit que introdueix l’exposició, on es pretén transportar el visitant als escenaris de la Batalla a través de les sensacions.


El pas del riu mostra els primers dies del conflicte i explica els objectius que tenia cadascun dels exèrcits enfrontats.


Els preparatius de l’ofensiva i 115 dies de combats expliquen el decurs de la batalla, les ofensives i les contraofensives, tenint en compte els factors militars, humans, polítics, estratègics i territorials.


El darrer dia és un espai de reflexió sobre el final de la batalla i la derrota de la República, però també mostra les conseqüències que van patir els hòmens i les dones que van haver d’abandonar la seua terra, per als quals es va iniciar un llarg temps de foscor i penúria.


La terra ferida i Fer memòria, fer futur són àmbits de reflexió, de recuperació de la memòria històrica i reconciliació amb el passat. Mitjançant les emocions apareix el diàleg intern entre la necessitat d’oblidar i l’obligació de recordar, entre els morts i els vius, entre el passat i el present.L’objectiu d'aquest centre és aconseguir que el visitant siga conscient que la Batalla no va ser només un seguit d’accions bèl·liques que es van desenvolupar sobre un mapa, sinó que en aquest territori s'hi van posar en joc la vida, els ideals i les esperances de molta gent.

 

Font: web dels Espais de la Batalla de l'Ebre.

Tarifes

4 €

GPS: Latitud

41.076256

GPS: Longitud

0.476077

Localització

Javascript is required to view this map.