Centre d'Interpretació Soldats a les Trinxeres

Espai de memòria històrica a Vilalba dels Arcs

Centre d'Interpretació Soldats a les Trinxeres

C/ Rossinyol, n. 8, 1a planta
977 421 528 / 977 421 726
43782
Vilalba dels Arcs

Aquest centre d'interpretació, situat a Vilalba del Arcs, vol mostrar les situacions i les emocions viscudes pels soldats al camp de batalla en la seua vida diària. És per aquest motiu que l’exposició està dividida en dos àrees generals: la del soldat i la de la persona.

Material militar del CI Soldats a les Trinxeres a Vilalba dels Arcs


Ser soldat explica el dia a dia de la batalla, dels combats, de la construcció de les trinxeres i la xarxa que van crear. La importància de la vigilància, ja que entre els combats podien passar hores o dies, i el moment en què la resta dels soldats podien “viure” a les trinxeres.
Aquí també trobem, entre d’altres, els àmbits d’atacar i defensar, que van ser les ocupacions principals dels combatents al llarg dels 115 dies de la Batalla de l’Ebre.

Ser persona: la incertesa de continuar viu un dia més era sempre present entre els combatents. És per aquest motiu que aquest apartat té un paper clau en l’exposició, perquè s’hi relata la vida quotidiana, la higiene personal, com menjaven, bevien, dormien, fumaven, entre d’altres. Uns dels aspectes destacables de les persones que van lluitar va ser la religió i l’escriptura, aquesta última era l’única activitat que permetia als soldats comunicar-se amb els éssers estimats.

L’objectiu d’aquest centre és transmetre al visitant els coneixements necessaris per tal de comprendre i apreciar els espais històrics (els Barrancs i les Devees) i mostrar com aquesta terra va influir en la personalitat i el caràcter de tota una generació de supervivents.
 

Aquest espai forma part de la Ruta de la Pau.

 

Visites
Divendres matí, tancat; tarda, de 16 h a 19 h.
Dissabte, d'11 h a 14 h i de 16 h a 19 h.
Diumenge, d'11 h a 14 h; tarda, tancat.
Notícia relacionada


Visites guiades
Informació i reserves 616 936 052 i 977 421 726.

Diumenges, del 23 de març al 9 de novembre
Rodalies, coneix l'entorn dels nostres centres d'interpretació

Altres tarifes
Reduïda: 1 € i tarifes especials.
 

 

Font: web dels Espais de la Batalla de l'Ebre.

Tarifes

2 €

GPS: Latitud

41.121053

GPS: Longitud

0.406612

Localització

Javascript is required to view this map.