Centre d'Interpretació dels Ibers. Casa O'Connor

Espai museístic a Alcanar

Centre d'Interpretació dels Ibers. Casa O'Connor

Generalitat, 14
977 737 639
43530
Alcanar

Una impressionant casa modernista ubicada a Alcanar, que va ser propietat d’una antiga família d’irlandesos, els O’Connor, i que en l’actualitat acull el Centre d’Interpretació dels Ibers. Hi destaquen les pintures que decoren totes les estances de la casa.

 

Horari
Dijous i divendres: de 17 h a 20 h.
Dissabte i diumenge: d'11 h a 14 h.
La resta de l'any, de dijous a diumenge: de 17 h a 20 h.

 

 

Altres tarifes
Durant el juliol hi ha portes obertes i l'entrada és gratuïta.
A partir de l'1 d'agost, general: 2 €
Reduïda: 1 €
Visita a la Moleta+Centre d'Interpretació dels Ibers: 3 €

 

 

La casa O'Connor és un edifici senyorial del segle XIX de titularitat municipal destinat a albergar l’exposició del fons arqueològic resultant de les excavacions fetes al municipi.
El centre, inaugurat al juliol del 2008, naix amb l’objectiu de dotar la localitat d’un centre cultural i turístic especialitzat en la cultura ibera. A més, s’ha adequat una petita sala d’actes en la memòria de Ramon Esteban, pioner de l’arqueologia canareva.
El museu es desenvolupa en diferents espais: a la planta baixa, el visitant trobarà una introducció a aquesta cultura mil·lenària i un punt d’informació multimèdia sobre la població. A partir d’aquí, la mostra passa per l’edat del ferro (el poblat de Sant Jaume-Mas d’en Serrà o el de la Moleta del Remei).
L’exposició permanent compta amb més de 160 peces arqueològiques originals, entre les quals destaca un conjunt de vaixella ceremonial indígena únic a Catalunya.

Tarifes

2 €

GPS: Latitud

40.543163

GPS: Longitud

0.481966

Localització

Javascript is required to view this map.