Coves de Benifallet

Espai natural a Benifallet

Coves de Benifallet

977 462 005
43512
Benifallet


Són les més famoses i conegudes de tot el territori. A la primavera de 1968, el Grup d’Espeleologia de Gràcia (Barcelona), en una campanya que van fer a la serra de Cardó, va trobar una sèrie de cavitats. Estudiant i investigant les coves que ja des de temps antics es coneixien a Benifallet com Coves de l’Aumidiella, de les quals consten troballes arqueològiques del neolític, descobreixen la Cova Marigot, l’Avenc del Sifó i la Cova Meravelles, que s’afegiran a les ja existents, formant el que hom coneix en l’actualitat com a Coves de Benifallet.

Aquestes, però, són importants per la gran quantitat i qualitat de formacions i concrecions que contenen (macarrons, gorgs, banderes, excèntriques... a més de les populars estalactites i estalagmites).

Cal destacar la cova Meravelles i la cova del Dos, atès que són les dos coves obertes al públic en aquest moment, encara que no en la seua totalitat.
 

 

Cova Meravelles
Té un recorregut total de 510 metres, amb uns 9,82 metres de desnivell. Destaca per la seua quantitat i qualitat de concrecions, especialment les excèntriques. El lent degoteig de les aigües d'infiltració, carregades de carbonats en dissolució, va donant lloc a fascinants formacions, a voltes estrambòtiques, on la imaginació del visitant descobreix éssers fantàstics i configuracions capricioses. A més de les clàssiques estalactites i estalagmites, a la cavitat es troba un gran nombre d'altres formacions d'estructura variadíssima, com ara les columnes, colades, banderes, macarrons, gorgs i, sobretot, les excèntriques, sorprenents estructures que semblen desobeir la llei de la gravetat.

 

Cova del Dos
Té un recorregut de 253 metres i un desnivell de 12 metres. Sortint de la Cova E. Marigot i continuant pel sender que ressegueix les cavitats, trobem, a uns 40 metres, les dos boques que té aquesta cavitat (d'aquí el seu nom). Als set metres de recorregut, i després de superar un petit relleix, desemboquem en una gran sala amb abundància de concrecions totalment inactives i en procés de descalcificació. Cal destacar unes columnes situades a l'esquerra de la sala i les banderes. Més endavant, a la sala següent, hi ha, com a la Cova Meravelles, un nombre considerable d'excèntriques.
 

Coves de Benifallet

 

Visites
De l'1 de novembre fins al 31 de març, obert caps de setmana, festius i ponts, excepte Nadal i Cap d'Any.
De l'1 d'abril fins al 31 d'octubre, obert tots els dies, excepte 8 de setembre, festa local.

 

Informació a
Ajuntament de Benifallet
C/ Major, 1.
Telèfons: 977 462 005 / 977 462 249 / 977 267 800
Pàgina web: www.benifallet.org

 

Horaris
Descarregar PDF

Durada de la visita: 45 minuts aproximadament. Visites guiades.

Telèfon de contacte de l'Oficina de Turisme: 977 462 249

S'ha de concertar la visita per a autocars i grups de més de 25 persones al telèfon 977 462 249 o 977 462 005 per a qualsevol dia de la setmana.


 

Altres tarifes
Majors 65 anys / Grups + 25 persones i estudiants (cal ensenyar carnet acreditatiu): 6 €
Infants de 5 a 14 anys: 5 € Menors de 5 anys i Club Súper 3 (cal ensenyar carnet acreditatiu): gratuït.
 

Paquet Coves + llaüt:
Adults: 12 €
Majors 65 anys / Grups + 25 persones i estudiants (cal ensenyar carnet acreditatiu): 10 €
Infants de 5 a 14 anys: 8 € Menors de 5 anys i Club Súper 3 (cal ensenyar carnet acreditatiu): gratuït

Tarifes

7 €

GPS: Latitud

40.952119

GPS: Longitud

0.503300

Localització

Javascript is required to view this map.