Església de Sant Joan Baptista

Temple gòtic a Horta de Sant Joan

Església de Sant Joan Baptista

Plaça de l'Església
43596
Horta de Sant Joan


Durant el segle XIII-XIV es va iniciar la construcció de l’església parroquial de Sant Joan Baptista d'Horta de Sant Joan. L’església és gòtica d’una sola nau coberta de volta de creueria, amb capçalera poligonal, finestrals ogivals i contraforts esglaonats que sobresurten a l’exterior.

L’absis i el primer tram són la part més antiga, la resta de l’edifici es va finalitzar entre els segles XV i XVI. La nau està dividida en tres trams desiguals. En el darrer tram, a finals del XVI, es va construir un cor elevat sobre una volta molt rebaixada típica del gòtic tardà.

La façana destaca per la seua simplicitat, amb un rectangle pla i ample amb una porta senzilla i una rosassa a la part superior.

Emmarquen el parament dos contraforts esbiaixats, fórmula de clara influència occitana poc habitual al país. Coronant el frontispici hi ha una espadanya de dos pisos remodelada al segle XVII.

La restauració de l’església es va fer a la dècada dels anys 60 del segle XX, així com la instal·lació dels nous vitralls que aporten cromatisme i llum natural al conjunt.
 

 

Més informació
Oficina de Turisme d'Horta de Sant Joan
Pl. Catalunya, s/n
Tel. 977 435 043
Fax: 977 435 043
a/e: pihorta@terra.es
web: www.hortadesantjoan.cat

Tarifes

-

GPS: Latitud

40.953928

GPS: Longitud

0.316906

Localització

Javascript is required to view this map.