Església Nova de Sant Carles de la Ràpita

Monument d'interès historicoartístic a Sant Carles de la Ràpita

Església Nova de Sant Carles de la Ràpita

Pl. Carles III, 14
977 744 624
43540
Sant Carles de la Ràpita

L'Església Nova de Sant Carles de la Ràpita, d'arquitectura equilibrada i discreta, és un edifici del segle XVIII, notable i singular. La planta i les façanes d'estil neoclàssic recorden les esglésies del renaixement italià, sobretot per la presència de columnes jòniques, si bé encara s'intueixen algunes influències de l'estil barroc.

L'edifici, abans aïllat i situat als afores de la vila, avui dia està situat al centre de la població, de cara al mar i presidint l'avinguda lluminosa i enjardinada que condueix al passeig Marítim i a les platges.

Actualment ha sigut habilitada com a equipament i s'hi desenvolupen activitats culturals.
 

Església Nova de Sant Carles de la Ràpita

 

Més informació
Oficina de Turisme de Sant Carles de la Ràpita
Pl. Carles III, 13
a/e: info@turismelarapita.com
Web: www.turismelarapita.com

 

Descripció
Declarada monument d'interès historicoartístic per Patrimoni de Catalunya l'any 1984, l'Església Nova forma part del conjunt arquitectònic que Carles III pretenia aixecar al port dels Alfacs. Si s'hagués completat el projecte original hauria donat lloc a un conjunt arquitectònic monumental, però, malauradament, es van aixecar els murs de l'edifici i les cobertes no es van arribar a construir mai. Les fonts apunten que la mort del monarca i els desordres econòmics i administratius del seu regnat haurien fet que la ciutat neoclàssica de Carles II es quedés a mig edificar.
 

De l'Església Nova no hi ha notícies que confirmen que l'edifici es projectés com a temple religiós; és més, la seua estructura s'identifica més aviat amb la dels edificis contemporanis dedicats a funcions administratives. Tampoc no se sap qui la va projectar o qui va dirigir les obres.

L'Ajuntament de la Ràpita adequarà l'espai interior de l'Església Nova com a centre d'interpretació de la Il·lustració. Així, s'instal·laran unes vitrines i uns plafons metàl·lics que continguen vestigis i informació sobre la història del municipi.

A més, l'Església Nova serà el punt de partida d'una ruta turística pel patrimoni històric del municipi que culminarà al futur Museu de la Mar de l'Ebre, a les Casotes. A més, s'hi ubicat provisionalment la seu de l'oficina municipal de turisme fins que es trasllade a un edifici de nova construcció que s'ha d'aixecar al costat de la Capitania Marítima.

Tarifes

Gratuït

GPS: Latitud

40.615697

GPS: Longitud

0.587908

Localització

Javascript is required to view this map.