Moleta del Remei

Poblat ibèric a Alcanar

Moleta del Remei

Ermita del Remei
977 737 639 / 977 732 013
43530
Alcanar

A Alcanar, dalt d’un turó des d’on podien controlar perfectament el mar, es troba aquest magnífic poblat ibèric. Es diu que aquí vivia l’elit de la tribu dels ilercavons. És un dels poblats més interessants i millor condicionats del territori.

Accessible, indicat i visitable.

 

Horari
De l'1 de juliol al 30 de setembre: dissabtes i diumenges: de 17 h a 20 h.
Resta de l'any: dissabtes i diumenges, d'11 h a 14 h.
Qualsevol altre dia, cal concertar visita guiada.

 

Altres tarifes
Reduïda: 1 €.
Visita a la Moleta+Centre d'Interpretació dels Ibers: 3 €
30 €/grup màxim 20 pax.

 

Moleta del Remei


Descripció
Situat en un petit puig a la vessant sud de la serra del Montsià, és un punt estratègic d'intercanvi comercial entre el riu Ebre i la Mediterrània.

Enclavament costaner a prop de la desembocadura de l’Ebre, la Moleta és un centre emmurallat del qual depenien petits assentaments propers. Els seus habitants eren l’elit de la tribu que controlava els excedents de la zona, principalment cereals, i els intercanviava per productes de luxe (olives, salaons de peix, vi, ceràmica feta a torn...) amb diferents pobles de la Mediterrània. Aquesta diferència d'estatus es constata per la construcció de sistemes defensius monumentals, muralles amb torres i bastions que no tenen finalitat militars.


La Moleta del Remei és l'únic poblat de l'àrea sud de la Ilercavònia que presenta una seqüència ininterrompuda d'ocupació entre la segona meitat del segle VII aC i les darreries del segle II aC. El sistema urbanístic de la Moleta està definit per un nucli tancat amb carrers de circumval·lació, habitatges de planta rectangular adossats a la muralla i diversificació d'usos i tipus d'espais.


A la casa O’Connor d’Alcanar trobareu el centre d’interpretació que explica el desenvolupament de l’edat del ferro i la cultura ibèrica al municipi i, en el qual, s’exposen els materials del jaciment de la Moleta del Remei i de Sant Jaume-Mas d’en Serrà.


Al Museu de les Terres de l'Ebre a Amposta trobareu una síntesi del territori, la cultura i el poblament del tram final de l’Ebre, així com materials arqueològics d’altres jaciments.

Tarifes

2 €

GPS: Latitud

40.561320

GPS: Longitud

0.484332

Localització

Javascript is required to view this map.