Museu de la Mar de l'Ebre

Espai museístic a Sant Carles de la Ràpita

Museu de la Mar de l'Ebre a Sant Carles de la Ràpita

Plaça Agustí Vizcarro (edifici de les Casotes)
-
43540
Sant Carles de la Ràpita

El Museu de la Mar de l'Ebre és un equipament museístic situat a l'edifici de les Casotes, edifici d’estil neoclàssic construït el 1857 i obra de Jules Carvallo, a Sant Carles de la Ràpita. Construït a l'època de Carles III, es tracta d'un antic magatzem de mercaderies del canal de navegació que havia de comunicar l'Ebre (Amposta) amb la Ràpita.
 

Museu de la Mar de l'Ebre a Sant Carles de la Ràpita


Aquest equipament compta amb 900 metres quadrats útils distribuïts en dos plantes, en les quals hi ha una sala d’usos múltiples, una àrea d’atenció al públic i dependències internes i exposicions permanents.

Horari
De dimecres a diumenge,  d'11.00 h a 14.00 h i de 16.00 h a 19.00 h
 

Exposicions

  • La mar de l’Ebre: del Cap de Terme a Sòl-de-riu, dedicada a la gran biodiversitat marina d’aquest tram de costa, on les aportacions d’aigua dolça del riu Ebre i la geografia física submarina acullen un dels trams de la costa ibèrica amb major riquesa de fauna i flora. L’exposició compta amb més de 3.500 espècimens naturals procedents del gabinet del col·leccionista rapitenc Joan Brunet. En aquesta exposició es reuneixen totes les espècies de mol·luscos del Mediterrani.
  • La mar de l’Ebre: Terra de pescadors i mariners posa de manifest la importància geoestratègica d’aquest punt de la costa des del punt de vista històric i de navegació. Realitza un recorregut per diversos esdeveniments en el temps com la batalla de les Goles de l’Ebre entre els romans i els cartaginesos, el paper del Port Fangós i el port dels Alfacs en les campanyes d’expansió de la Corona d’Aragó a l’edat mitjana, entre d’altres. Dos-cents objectes originals il·lustren més de 500 anys d’història local i territorial.


Audiovisuals

  • El primer mostra la perillositat de la navegació al voltant de la costa de l’Ebre fruit de la seua línia sempre canviant, el paper salvador que han jugat els fars en aquest litoral, així com la gran quantitat de vaixells de totes les èpoques que descansen al fons del mar, especialment davant del Delta.
  • El segon mostra la vitalitat i la gran quantitat d’activitats que es desenvolupen al voltant de la badia dels Alfacs en únic dia.

Museu de la Mar de l'Ebre a Sant Carles de la Ràpita


El Museu de la Mar de l’Ebre és una iniciativa de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, titular de l’equipament, amb el suport tècnic del Museu de les Terres de l’Ebre, ens responsable de gestionar-lo.

Tarifes

-

GPS: Latitud

40.621805

GPS: Longitud

0.598257

Localització

Javascript is required to view this map.