Museu de l'Arròs del Molí de Rafelet

Espai museístic a Deltebre

Museu de l'Arròs del Molí de Rafelet

C/ Sant Roc, 8
977 480 055
43580
Deltebre

El Molí de Rafelet de Deltebre, que actualment compta amb l'únic molí de fusta que està en funcionament al delta de l'Ebre, va ser catalogat per la Generalitat de Catalunya com a Museu de l'Arròs l'any 2008.

L'empresa familiar del Molí de Rafelet elabora arròs de forma artesanal i tradicional, amb una producció pròpia limitada. Actualment es produeixen les varietats d'arròs bomba i marisma i també arrossos ecològics, i tot el cereal procedeix d'arrossars propis i de petits productors del delta de l'Ebre.

El procés d'envasatge es duu a terme també al molí, de forma natural i sense conservants afegits.
A més, el Molí de Rafelet compta amb una agrobotiga que ofereix productes típics de les Terres de l'Ebre.

 

Visites
Actualment, a més de continuar produint arròs, l'empresa també fa visites guiades al molí de fusta (trucant prèviament) i demostracions del procés d'elaboració de l'arròs, que tenen lloc a les instal·lacions de Deltebre, catalogades com a museu.
 

Museu de l'Arròs del Molí de Rafelet


Els germans Teresa i Rafel Margalef, propietaris del molí, són la segona generació d'arrossaires d'aquesta empresa familiar, que va començar a elaborar arròs amb el distintiu de collita pròpia l'any 1935.

L'arròs Molí de Rafelet és ecològic i té el segell del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE). És un arròs amb un sabor excepcional i una cocció més curta de l'habitual.

Tarifes

-

GPS: Latitud

40.718611

GPS: Longitud

0.739667

Localització

Javascript is required to view this map.