Museu de les Terres de l'Ebre

Espai museístic a Amposta

Museu de les Terres de l'Ebre

C/ Gran Capità, 34
977 702 954
43870
Amposta

Pluridisciplinari i comarcal sobre la natura, l’etnologia i l’arqueologia, la seu del Museu de les Terres de l'Ebre (abans anomenat Museu Comarcal del Montsià) se situa a Amposta, en un lloc cèntric al davant del parc municipal, i ocupa l'edifici de les antigues escoles públiques Miquel Granell.
 

La construcció, del 1912, és una obra de l'arquitecte Ramon Salas, que ha sigut reformada interiorment, si bé conserva les façanes i els elements d'inspiració modernista originals, com els ornaments en les obertures, els esgrafiats en les cornises i les franges horitzontals.

 

Horari
De dimarts a dissabtes: d'11 h a 14 h i de 17 h a 20 h
Diumenges i festius: d'11 h a 14 h
Tancat: tots els dilluns; dies 1 de gener, Divendres Sant, 1 de maig, 11 de setembre i 25 de desembre.

 

Altres tarifes
Tarifa reduïda: estudiants, jubilats i grups, 1 €.
Els menors de 7 anys no paguen.
Entrada gratuïta: el primer diumenge de cada mes.

 

Descripció
El centre s'organitza en dos grans edificacions simètriques de planta rectangular, que corresponen al que eren les escoles de xiquets i xiquetes, ara convertides en el bloc d'exposicions, i el bloc d'oficines i espais interns, separats per un cos central que fa les funcions de vestíbul.

El Museu de les Terres de l'Ebre presenta, mitjançant les sales d'exposició permanent, què és i què ha sigut el territori i la història del Montsià:

Sala de natura: la flora i la fauna del Montsià, en el seu context ecològic, des de la serralada del Port al delta de l'Ebre.

Sala de l'arròs. El conreu de l'arròs: la seua evolució al Delta, les eines utilitzades i altres testimonis com la barraca.

Sala d'arqueologia: el poblament del Montsià i el tram final de l'Ebre, des del paleolític fins al món romà.
 

També hi podeu trobar les exposicions permanents Les Terres de l’Ebre: de la prehistòria a l’edat mitjana i L'Ebre, camí d'aigua: una història, que naix de l'aigua i de la mirada del mateix riu, del territori i el poblament des de Mequinensa fins a la desembocadura.


Aquest museu encapçala, a més, sota la marca Ebre, natura & cultura, una xarxa de centres d’interpretació, monuments i jaciments visitables de les Terres de l’Ebre. També compta amb uns serveis educatius i turístics, el SET, que ofereix visites guiades, itineraris i altres propostes per descobrir un territori singular i el patrimoni natural i cultural d’aquestes comarques del sud de Catalunya.

Tarifes

2 €

GPS: Latitud

40.708860

GPS: Longitud

0.574768

Localització

Javascript is required to view this map.