Observatori de l'Ebre

Institut de recerca a Roquetes

Observatori de l'Ebre a Roquetes

C/ Horta Alta, 38
977 500 511
43520
Roquetes

L'Observatori de l'Ebre, situat als afores del nucli urbà de Roquetes, és un institut de recerca fundat per la Companyia de Jesús el 1904 per tal d'estudiar la meteorologia i les relacions entre el Sol i el planeta Terra. La continuïtat i la fidelitat de les observacions durant cent anys fa que els seus arxius de registres tinguen un valor incalculable.


En aquest entorn privilegiat s’hi organitzen visites guiades, cursos, conferències, observació astronòmica, sopars amb estrelles, jazztronomia…
 

Observatori de l'Ebre a Roquetes
 

Visites
Grups + 10 pax, de dilluns a divendres matí i tarda.
Individuals o grups, darrer diumenge de cada mes, a les 11 h.
Durada aproximada: 90 min.
Cal concertar la visita.
 

Tarifes
3,5 € entre setmana
5 € en cap de setmana
 

Pavellons de l'Observatori de l'Ebre de Roquetes


Descripció

Podem ressaltar que els arxius sísmics i els ionosfèrics de l'Observatori de l'Ebre són els més llargs de l'Estat espanyol, i que els meteorològics s'estenen fins al 1880. Paral·lelament a l'obtenció d'aquestes dades, un grup d'investigadors treballa constantment administrant aquesta informació, i exigint que els fenòmens observats siguen els més adequats per als estudis científics i per a les creixents necessitats de la societat.

La rigorositat del seu treball es fa palesa a través del desenvolupament de projectes de col·laboració amb el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), l'Institut Nacional de Meteorologia (INM), l'Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial o l'Institut Cartogràfic de Catalunya. Pertany també a la Universitat Ramon Llull (URL) i a l'Institut Universitari.

En l'actualitat, l'Observatori està estructurat en quatre seccions:
- Geomagnetisme
- Ionosfera
- Sismologia i meteorologia
- Clima i activitat solar

Tarifes

3,50 €

GPS: Latitud

40.820130

GPS: Longitud

0.493675

Localització

Javascript is required to view this map.