Pintures de Cabrafeixet

Art rupestre al Perelló

Pintures de Cabrafeixet al Perelló

barranc de les Nines
977 491 021
43519
El Perelló

Les pintures rupestres de Cabrafeixet (del període paleolític) es troben en un abric natural situat a uns 80 metres d'altitud sobre el nivell del barranc de les Nines, als peus de la serra del Boix, al Perelló. L’any 1998 van ser declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.
 

Al llarg del temps se n'han perdut la major part, però encara es conserva un magnífic grup de figures, en el qual destaquen representacions de caçadors, cabres i cérvols. Es calcula que les pintures tenen entre 25.000 i 15.000 anys, per tant, es consideren les més antigues del territori

Aquestes pintures són una de les joies més preuades del patrimoni del Perelló i de Catalunya, i constitueixen un dels atractius turístics més notables de tot el Baix Ebre. S'hi pot accedir fàcilment per una ruta ben senyalitzada.
 

A uns 200 metres, al racó de l’Estrada, es descobrí el jaciment lític de la cova de la Mallada, amb més de 1.700 peces de sílex.

Accesible en cotxe, senyalitzat i obert.
 

Per visitar les pintures, una vegada arribats a la població, cal agafar la carretera que va a Rasquera; en arribar al km 7, desviar-se cap a l'esquerra per una pista ampla i ben senyalitzada que us portarà fins al lloc.


 

 

Més informació
Oficina de Turisme del Perelló
Lluís Companys, 2
Tel. 977 491 021
a/e: turisme@perello.altanet.org
Web: www.elperello.cat

Tarifes

-

GPS: Latitud

GPS: Longitud