Santuari de la Fontcalda

Espai natural a Gandesa

Santuari de la Fontcalda a Gandesa

A l'esquerra del riu Canaletes
977 420 910
43780
Gandesa

A prop del riu Canaletes, entre alzines, pinedes i engorjats de pedra calcària s'arriba la Fontcalda. Aquest magnífic espai natural, verd per la proximitat del riu, està situat al terme municipal de Gandesa. El seu nom està vinculat a la presència d'una font d'aigua medicinal que brolla a 28 graus de temperatura, just a l'esquerra del riu Canaletes.

El santuari de la Fontcalda està ja documentat des del segle XIV, si bé l'església actual data del segle XVIII i és d'estil neoclàssic. L'any 1936, durant la Guerra Civil espanyola, el santuari va ser cremat i es va destruir l'altar barroc i la imatge antiga de la Mare de Déu que albergava.
 

Fontcalda

 

Més informació
Oficina de Turisme de Gandesa
Av. Catalunya, 7-9
43780 Gandesa
Tel. 977 420 910
a/e: turisme.gandesa@altanet.org / aj.gandesa@altanet.org
 


Fontcalda

Foto: Joel Marimon

 

A la plaça de l'església hi ha dos edificis destinats a allotjament, amb bar i restaurant (tel. 977 42 83 06 / 97742 08 54). A més, s'ha habilitat una zona de lleure, amb taules de pedra, banys i dutxes. Un dels trams dels engorjats per on transcorre el riu Canaletes està habilitat per al bany.

El santuari de la Fontcalda és punt de parada obligatori per als aficionats al cicloturisme, ja que ben a prop hi passa la Via Verda de la Terra Alta, un recorregut amb bicicleta que transcorre per l'antiga via de tren de la Vall de Safan que unia Tortosa (Baix Ebre) amb la Puebla de Híjar (comunitat d'Aragó).

Tarifes

Gratuït

GPS: Latitud

41.001281

GPS: Longitud

0.428593

Localització

Javascript is required to view this map.