De Garcia a l'ermita de Santa Magdalena

Ruta en bicicleta des de Garcia

De Garcia a l'ermita de Santa Magdalena

Garcia

Fitxa tècnica
Durada: 1 h
Distància: 13,16 km
Desnivell: 295 m
Dificultad: mitjana
Època recomanada: tot l'any
Senyalització:

 

 

Descripció
Aquest itinerari fins a l'antiga ermita de Santa Magdalena travessa un típic paisatge mediterrani, amb barrancs, pinedes, cingles, roca conglomerada i vegetació perfectament adaptada al clima sec.

 

Recorregut
El punt de partida és Garcia, un poble riberenc a la frontera amb el Priorat. Per arribar-hi des de Móra d'Ebre cal agafar la carretera C-12 en direcció nord. Es deixa el cotxe a la part sud del poble, a l'altre cantó de la carretera, a prop de la zona esportiva.

 

0 km (26 m). Cal prendre de nou la mateixa carretera C-12 en direcció NO cap a Vinebre i Ascó.

 

Poc després (km 0,67, 33 m) s'agafa una pista asfaltada, indicada amb un cartell, que surt a mà dreta i va pujant pel mig del barranc de Rec de Bas, que forma la vall. Aquesta pista travessa camps de conreu i trenca a l'esquerra pel barranc de Riguerols, on comença a remuntar amb més força (km 3,33, 87 m).

 

Després d'uns quants revolts, i amb un pendent força pronunciat, que en un tram arriba fins i tot al 18%, s'arriba a Santa Magdalena (km 6,58, 316 m).

 

L'antiga ermita està situada a sota d'un cingle i, al davant, s'ha condicionat una àrea de pícnic. La tornada es fa pel mateix camí.

 

13,16 km (26 m). Garcia. Fi de l'itinerari.

 

 

Informació pràctica
Es recomana dur cartografia de l'entorn. És necessari proveir-se de casc, roba adequada, material per reparar punxades, un comptaquilòmetres ben ajustat així com aigua i menjar suficient. Els usuaris d'aparells GPS poden descarregar-se els tracks i els Way Points des de la fitxa de la ruta.

 

Font: ACNA SL
Més informació a la web del Palau Robert

 

Javascript is required to view this map.