En piragua del pas de barca de Miravet a Benifallet

Ruta en piragua des de Miravet

En piragua del pas de barca de Miravet a Benifallet

Miravet

Fitxa tècnica
Durada: 2 h
Distància: 12km
Època recomanada: tot l'any

 

 

 

 

Descripció
Diuen que és el tros més bonic de l’Ebre català. L’Ebre, el protagonista, deixa les terres de la Ribera i s’endinsa suaument per visitar el Baix Ebre. Aquí ens mostra el pas de Barrufemes, una de les seues cares més boniques.

Encaixonat, entre les acaballes de les muntanyes de Cardó i els contraforts laterals de les serres de Cavalls i Pàndols; tot formant un conjunt de singular bellesa paisatgística, acompanyat d’una gran riquesa històrica i patrimonial. Arribarem a Benifallet, on ens hem d’aturar per gaudir d’una rica i variada gastronomia, dels productes dels seus horts, de les precioses Coves Meravelles, o de passejar per les serres de Cardó.En piragua del pas de barca de Miravet a Benifallet

Foto: Vicent Borràs Vives

 

Punts d'interès de la ruta
1. Pas de barca de Miravet.

2. Miravet amb el seu castell.

3. Tamarigar.

4. Molí àrab.

5. Barranc de Masdeus.

6. Roques de Besaculs.

7. Xesa (punt de descans).

8. Roca Fulletera.

9. Roca dels Penjats.

10. Illes del Nap i Cataula.

11. Barranc del Catxorro i Pont del Llaguter.

12. Benifallet.
 

Embarcador de Benifallet

El punt inicial de trobada és l’embarcador de Benifallet, entre les 9.30 h i les 10 h (depèn de l'època de l’any). Des d'allí, en deu minuts us portem al pas de barca de Miravet, que és el lloc on comença l’aventura.El pas de barca és un lloc molt tranquil. Allí hi ha una meravellosa vista panoràmica del riu, del poble de Miravet i del seu castell. Aquesta és una zona d'aigües tranquil·les i sense corrent. Durant el descens se sol fer una aturada per a descansar, estirar les cames, beure, menjar, fer fotos, prendre el bany, fer intercanvi d'embarcació, observar espècies... També passem per l'interior d’unes precioses illes que trobem durant el recorregut, on es pot apreciar encara més la bellesa i plenitud del bosc de ribera.Un cop a Benifallet, i després de l’activitat, hi ha bons restaurants on recuperar les energies perdudes.


Indumentària

Estiu: porteu pantaló curt o banyador, camiseta i calçat que es puga mullar. També tovallola i roba de recanvi (que podeu deixar al cotxe per després).Hivern: (utilitzem piragües tancades, amb tapabanyera, on els piragüistes no es mullen gens), pantaló llarg, samarreta de màniga llarga, impermeable i calçat que es puga mullar en entrar o sortir del caiac. Si fa fred, hauríeu de portar roba tèrmica i, si en fa molt, neoprè.


Suggeriments

Si no heu fet mai piragüisme, us aconsellem anar en piragua individual, ja que se n’aprèn amb més facilitat. També podeu pujar en una piragua doble amb una persona que tinga una mica d'experiència.Els xiquets i xiquetes fins a 10 anys han de pujar en una piragua doble amb un adult, i els menors de 8 anys, poden pujar en una piragua de 3 o 4 places en uns petits seients centrals al mig de dos adults.És molt important portar protecció solar (crema protectora), gorra o barret i repel·lent d’insectes.També es aconsellable portar aigua o beguda i alguna cosa per menjar (es fa una aturada per descansar a mitjan ruta).


 

 

Font: Beniemocions SL