La Pobla de Massaluca. Berrús i el riu Matarranya

Ruta en cotxe pels voltants de la Pobla de Massaluca

La Pobla de Massaluca

La Pobla de Massaluca

Fitxa tècnica
Durada: 3 h
Distància: 22 km
Època recomanada: tot l'any
Senyalització:

  

Descripció
La Pobla de Massaluca està situada a la part més meridional del seu terme municipal. Des de Gandesa s'hi arriba per la TV-7231 passant per Vilalba dels Arcs. El seu límit septentrional el marca el curs del riu Matarranya, i és l'únic municipi de la comarca de la Terra Alta en contacte amb el riu Ebre.

El 1294 es va lliurar la carta de població al lloc conegut com la Devesa del Castell de Miravet, dins de l'actual terme de la Pobla de Massaluca. Es creu que l'actual Pobla de Massaluca s'anomenava Pobla de Vilabona i, segurament, ja existia quan es va lliurar la carta de població a la Devesa.

L'any 1531, aquest municipi va passar a formar part de la comanda hospitalera de Vilalba dels Arcs.Recorregut
El poble té diversos porxos i cases destacables pels seus elements arquitectònics com són la Casa Folqué i la Casa l'Eugenio, situades al carrer Major.

Molt a la vora del poble hi ha l'ermita de Santa Madrona. L'església parroquial de Sant Antoni, d'estil gòtic tardà, fou acabada de construir l'any 1608.

Per anar cap a l'ermita de Santa Magdalena de Berrús, seguim la carretera TV-7411 cap a Riba-roja. A uns 10 quilòmetres de la Pobla de Massaluca, hi ha un indicador que ens guia cap a l'ermita.

Per anar a l'àrea d'esports nàutics del Matarranya sortim del poble pel carrer Faió, prenent la carretera TV-7411 en direcció a Riba-roja; a pocs quilòmetres, agafem el desviament de Faió, la TV-7231, i a prop de l'estació de ferrocarril de la Pobla-Faió, trobem el riu Matarranya, on podem practicar esports aquàtics, pesca, etc.


 
Informació pràctica
Us recomanen dur un mapa actualitzat de carreteres.
 

 

Font: Consell Comarcal de la Terra Alta
Més informació a la web del Palau Robert